Keimen of buitenschilderwerk in Nuenen e.o.

Keimwerk is door de jaren heen enorm populair geworden, mede door de vele voordelen die hieraan zijn verbonden.

Keimen is het afwerken van bijvoorbeeld beton en/of metselwerk met een mineraalverf (silicaatverf) die zich ten eerste heel goed hecht, door een versteningsproces,  met de ondergrond en daarnaast 100% dampopen is. Hierdoor gaat de verf niet bladderen en krijgen schimmels of algen geen kans.  Keimverf heeft een mooie matachtige look wat een bijzondere exclusieve uitstraling geeft. Deze mineraalverf is leverbaar in verschillende kleuren voor u buitenschilderwerk.

Er is buitenverf en binnenverf. Daarnaast is er nu ook Keim voor hout leverbaar, ook al was het product van  oorsprong voor mineralen als beton en baksteen. Uw gevels keimen in Nuenen of op zoek naar mineraalverf voor natuursteen of ter decoratie? Dan maakt u bij Keimwerken.nl een goede keuze.

Wat zijn de voordelen van keimwerk

Onoplosbare hechting en stevigheid

Éen van de unieke eigenschappen van Keim is de ‘verkiezeling’ of verstening met de ondergrond. De verf gaat namelijk een onoplosbare verbinding aan. We noemen dit proces (ver) keimen. Doordat de mineraalverven van Keim bestaan uit natuurlijke grondstoffen zoals kwarts en veldspaat, deze hebben anorganische kleurpigmenten en vloeibaar waterglas als bindmiddel, ontstaat er een duurzame en onoplosbare hechting met de ondergrond. Deze onoplosbare verbinding zorgt voor ’verstening’ en geeft extra stevigheid.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Deze mineraalverf kent geen weekmakers, geen oplosmiddelen en geen chemische toevoegingen. Daarnaast heeft Keim ook een gunstige CO2-balans. Ondanks dat de verf alleen uit natuurlijke grondstoffen bestaat is Keim onbrandbaar en bovendien niet gevoelig voor UV-straling. Hierdoor zal het geschilderde oppervlak niet verkleuren en is het bestand tegen de inwerking van zuren.  Wij kunnen dan ook een kleurgarantie geven tot 20 jaar.

Kleurvast en onverslijtbaar

Naast dat de toepassing kleurvast blijft door de samenstelling van het product is het ook praktisch onverslijtbaar en gaat u buiten schilderwerk jarenlang mee. Bovendien indien nodig kan een gekeimde ondergrond probleemloos oneindig opnieuw worden gekeimd, zonder technische problemen.

Voor welke toepassing is keim het meest geschikt?

Bakstenen in een mindere kwaliteit of bijgewerkte voegen of een gedeeltelijk nieuw metselwerk? Dan is keimen een ideale esthetische oplossing. Keim-verven, buiten schilderwerk,  wordt traditioneel veelal toegepast bij de restauratie van monumenten en gebouwen. Ook in de nieuwbouw zie je steeds meer het gebruik van Keim mineraalverven. De toepassing vindt plaats op steeds bredere schaal, denk aan bruggen en tunnels.

Keimwerken.nl is een specialist in het gebruik van de minerale verfproducten van Keim. We zorgen ervoor dat uw woning of bedrijfspand er weer fantastisch uitziet en weer vele jaren meekan. Klik hier om onze succesverhalen te lezen!

Wilt u meer weten over keimen in Nuenen?  Dan horen we dat uiteraard graag.  Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Ons team staat in de startblokken om u bij te staan.