Keimen of buitenschilderwerk in Roermond e.o.

Keimen is het buiten schilderwerk van een muur, gevel of wand met mineraalverf van het Duitse merk Keim. Deze verf verbindt zich zeer sterk met bakstenen door een versteningsproces. Doordat het goed hecht met de ondergrond en bijna 100% dampopen is gaat deze verf niet bladderen en krijgen schimmels of algen geen kans.  Deze keimverf geeft een matte kalkachtige uitstraling wat een bijzonder exclusieve uitstraling geeft en is leverbaar in verschillende kleuren. Er is buitenverf en binnenverf. Daarnaast is er nu ook Keim voor hout leverbaar, ook al was het product van  oorsprong voor mineralen als beton en baksteen. Op zoek naar mineraalverf voor natuursteen of alleen ter decoratie dan maakt u met Keimwerken Roermond een goede keuze.

Voor welke toepassing is keim het meest geschikt?

Bakstenen in een mindere kwaliteit of bijgewerkte voegen of een gedeeltelijk nieuw metselwerk? Dan is keimen een ideale esthetische oplossing. Keim-verven, buiten schilderwerk,  wordt traditioneel veelal toegepast bij de restauratie van monumenten en gebouwen. Ook in de nieuwbouw zie je steeds meer het gebruik van Keim mineraalverven. De toepassing vindt plaats op steeds bredere schaal, denk aan bruggen en tunnels.

De voordelen van keimwerk

Éen van de unieke eigenschappen van Keim is de ‘verkiezeling’ of verstening met de ondergrond. De verf gaat namelijk een onoplosbare verbinding aan. We noemen dit proces (ver) keimen. Doordat de mineraalverven van Keim bestaan uit natuurlijke grondstoffen zoals kwarts en veldspaat, deze hebben anorganische kleurpigmenten en vloeibaar waterglas als bindmiddel, ontstaat er een duurzame en onoplosbare hechting met de ondergrond. Deze onoplosbare verbinding zorgt voor ’verstening’ en geeft extra stevigheid.

Milieuvriendelijk & ecologisch

Deze mineraalverf kent geen weekmakers, geen oplosmiddelen en geen chemische toevoegingen. Daarnaast heeft Keim ook een gunstige CO2-balans. Ondanks dat de verf alleen uit natuurlijke grondstoffen bestaat is Keim onbrandbaar en bovendien niet gevoelig voor UV-straling. Hierdoor zal het geschilderde oppervlak niet verkleuren en is het bestand tegen de inwerking van zuren.  Wij kunnen dan ook een kleurgarantie geven tot 20 jaar.

Kleurvast en een garantie voor een lange levensduur

Naast dat de toepassing kleurvast blijft door de samenstelling van het product is het ook praktisch onverslijtbaar en gaat u buiten schilderwerk jarenlang mee. Bovendien indien nodig kan een gekeimde ondergrond probleemloos oneindig opnieuw worden gekeimd, zonder technische problemen.

Keimwerken.nl is een specialist in het gebruik van de minerale verfproducten van Keim. We zorgen ervoor dat uw woning of bedrijfspand er weer fantastisch uitziet en weer vele jaren meekan. Onze klanten bevelen ons aan, neem hier een kijkje in onze reviews!

Heeft u nog vragen over keimen in Roermond? Dan horen we dat graag. Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Ons team staat altijd voor u klaar!