Keim de visionair in duurzame verf

Keim heeft het werken met mineraalverf tot een specialisme gemaakt. Het van oorsprong Duitse bedrijf doet dit al sinds 1878. Keim wordt niet gezien als zomaar een verffabrikant maar als een gebouwenbeschermer die duurzaamheid vanzelfsprekend maakt. Oprichter A.W. Keim wordt gezien als een innovator en visionair op zijn gebied.

Keimen is simpelweg het schilderen van een muur, gevel of wand met Keim mineraalverf. De mineraalverf van Keim kent unieke eigenschappen waardoor keimen in de volksmond een werkwoord is geworden: Keimen! Eén van de unieke eigenschappen van Keim is de ‘verkiezeling’ of ‘verstening’ met de ondergrond. De verf gaat daarmee een onoplosbare verbinding aan. We noemen dit proces ook wel (ver)Keimen.

Een onoplosbare verbinding voor verf?

De mineraalverven van Keim bestaan uit natuurlijke grondstoffen zoals kwarts en veldspaat. Keim mineraalverf heeft anorganische kleurpigmenten en vloeibaar kaliumsilicaat (waterglas) als bindmiddel. Dit bindmiddel gaat een chemische reactie aan met de poriën van de ondergrond. Daardoor ontstaat er een duurzame en onoplosbare hechting met de ondergrond.

Deze onoplosbare verbinding, ofwel ‘verstening’ met het oppervlak, geeft extra stevigheid. Verstening zorgt er voor dat de thermische eigenschappen van de minerale ondergrond worden overgenomen. De verflaag zal daardoor niet scheuren. Keim-verflagen zullen bovendien niet afbladderen. Dat komt door de extreem hoge waterdampdoorlatendheid in combinatie met de sterke hechting. De 99 procent dampdoorlaatbaarheid geeft vochtophoping geen kans. Vochtophoping is vaak de reden dat verf gaat bladderen of dat schimmels en algen ontstaan.

Keim Mineraalverf: Milieuvriendelijk & Ecologisch

Keim mineraalverf kent geen weekmakers, geen oplosmiddelen en geen chemische toevoegingen. Bovendien heeft het product een gunstige CO2-balans. Tijdens het drogen van de verf wordt de CO2 die tijdens de productie van het bindmiddel vrijkomt, uit de lucht opgenomen. Hoewel de verf alleen uit natuurlijke grondstoffen bestaat, is Keim mineraalverf onbrandbaar en niet gevoelig voor UV-straling. Daardoor verkleurt het geschilderde oppervlak niet en is het bestand tegen de inwerking van zuren.

Keim mineraalverf is in vele varianten verkrijgbaar. Er is buitenverf én binnenverf, waardoor u zowel uw buitengevels als binnengevels kunt Keimen. Hoewel het product van oorsprong bedoeld is voor mineralen als beton en baksteen is er nu ook Keim voor hout. Wie mineraalverf zoekt voor natuursteen of puur ter decoratie is bij Keim ook aan het juiste adres.

Toepassing van Keim mineraalverf bij restauratieprojecten

Keim-verven worden traditioneel veelal toegepast bij de restauratie van monumenten en gebouwen. Ook in de nieuwbouw worden Keim mineraalverven veel gebruikt. Voorbeelden zijn een groot aantal nieuwbouwprojecten van de Rijksoverheid en Rijkswaterstaat, zoals bruggen en tunnels. De toepassing van keim mineraalverf vindt plaats op brede schaal. Denk daarbij aan beton, baksteen metselwerk, pleisterwerk en andere minerale ondergronden.

Eigenschappen van Keim-verfsystemen

  • Keim-verven beschikken over een zeer hoge waterdamp-doorlaatbaarheid van 99 procent.
  • Keim-verf kan niet verkleuren door gebruik van anorganische aardpigmenten.
  • Keim-verf geeft een exclusieve uitstraling door de 100 procent matheid.
  • Keim-verf kent een zeer lange levensduur (dus minimaal onderhoud).
  • Een gekeimde ondergrond kan probleemloos opnieuw worden gekeimd, oneindig vaak zonder technische problemen.

Keimwerken.nl, onderdeel van Kremers Schilderwerken is specialist in het verfraaien van uw woning of bedrijfspand met minerale verfproducten van Keim. Wij hebben inmiddels meer dan 10 jaar ervaring met verschillende minerale wandafwerkingen. Heb je vragen over de toepasbaarheid van Keim of Copperant mineraalverf, of wil je direct een offerte aanvragen? Neem dan contact op met ons team van ervaren schilders en wij helpen je graag verder!