Overzicht van Keim Houtverf

Keim houtverf is bijzonder geschikt voor buitengebruik, maar is ook binnen toepasbaar. Hout is ‘levend’ materiaal en vraagt om een eigen aanpak. Keim houtverf is speciaal ontwikkeld om het hout langdurig te beschermen en bouwt voort op de rijke traditie van mineraalverf. Houtwerk geschilderd met Keim houtverf ziet er prachtig uit. U kunt kiezen uit talloze kleuren zowel lazurend (transparant) als dekkend.

Voor de Keim houtverven gelden de volgende algemene eigenschappen:

  • Zeer goede bescherming tegen vocht.
  • Lichtecht, uv-stabiel.
  • Extreem weerbestendig.
  • Fluweel matte afwerking.

Lignosil een revolutie in houtafwerking en houtbescherming

Met de ontwikkeling van de eerste mineraal samengestelde coating voor de bescherming van hout tegen weersinvloeden, heeft KEIM een duurzaam, economisch en esthetisch systeem ontwikkeld voor de oppervlakte van hout. De unieke en innovatieve eigenschappen werden in een Europees octrooi vastgelegd voor zowel het systeem als de producten.

KEIM LIGNOSIL® : De innovatieve houtafwerking

De ontwikkeling van een silicaatverf voor de organische ondergrond hout is een baanbrekende vooruitgang in de kwaliteit van houtafwerkingen. Silicaatverven bestaan uit anorganische bindmiddelen en anorganische kleurpigmenten. Hun uitharding volgt uit een chemische reactie van het bindmiddel met minerale reactiedeeltjes in de ondergrond, die zich onoplosbaar met elkaar verbinden. Silicaatverven hebben zich reeds lange tijd als extreem weerbestendig en duurzaam bewezen. Met hun typische kalkmatte uitstraling en de puur anorganische kleurpigmenten wordt zowel qua onderhoud als bescherming een zeer lange levensduur bereikt.

Eureka

Na 20 jaar onderzoek en ontwikkeling is KEIM erin geslaagd om het silicaatprincipe rijp te maken voor toepassing op hout. Twee materiaaltechnologieën zijn daarbij gecombineerd:

  • Oplosmiddelvrije alkyd/kieselsol ter bescherming van het hout tegen waterindringing.
  • Silicaatverf ter bescherming tegen veroudering en UV, zowel voor haar kleur als voor de onderliggende primer.

Het resultaat is het KEIM Lignosil-systeem – wereldwijd de eerste minerale afwerking ter bescherming van hout tegen weersinvloeden.

Keim houtverf laten aanbrengen door vakschilders?

Uw hout beschermen tegen vocht? Daarvoor bent u bij ons op het juiste adres! Keimwerken.nl is onderdeel van Kremers Schilderwerken, een gerenommeerd schildersbedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in alle minerale wandafwerking voor zowel binnen als buiten. Met ruim 10 jaar ervaring zijn wij de geschikte partij voor al uw keimwerk. Heeft u nog vragen of Keim Houtverf of wilt u graag een offerte ontvangen voor de applicatie van de houtverf? Neem direct contact op met ons team!