Ontdek de voordelen van Keim buitenmuurverf!

Waarom zou u kiezen voor Keim mineraalverf en wat zijn de voordelen van keim verf vergeleken met reguliere verf?

Keim Muurverf voor buitentoepassingen biedt gegarandeerd bescherming tegen regendoorslag, is in een hoge mate waterafstotend en is zeer dampopen. In combinatie met alkaliteit (de stof met een zuurbufferende capaciteit) biedt dergelijke muurverf een zeer goede weerstand tegen micro-organismen en algen. Dit is vooral bij buitentoepassingen erg fijn. Keim buitenmuurverf is dan ook zeer geschikt voor onder een overkapping of op de muren van buitenwoonkamers.

Over het algemeen heeft dit soort muurverf een matte uitstraling en een hoge witheid. Het voorkomt de aangroei van bacteriën en schimmels, is onbrandbaar en hypoallergeen. De meeste muurverf is oplosmiddelvrij, wat wil zeggen dat deze verf vrij is van onaangename geuren en stoffen tijdens het aanbrengen en drogen. Het veroorzaakt geen irritatie aan huid- en luchtwegen tijdens het aanbrengen.

Lees hieronder de voordelen van Keim verf tegenover reguliere verf:

Reguliere verf KEIM verf
Organisch van aard Anorganisch – Geen fossiele brandstoffen nodig
Binding door plakken Verbinding / hechting met ondergrond
Verweerd door de zon Verweringsbestendig
Verkleurd Nagenoeg geen verkleuring
Verzeept mogelijk Geen verzeping mogelijk
Bladdert af bij vocht Geen afbladdering mogelijk
Niet resistent tegen zuren en schadelijk gassen Wel resistent tegen zuren en schadelijke gassen

Naast de bovenstaand genoemde voordelen van keimverf, hebben de verschillende KEIM verven ook nog op een andere manier meerwaarde. Zo heeft de KEIM Soldalan-ME een fotokatalytische werking. We spreken van fotokatalyse als een chemische stof onder invloed van licht wordt omgezet. Is het je bijvoorbeeld in een grote stad wel eens opgevallen dat de gevels grauw, soms bijna zwart lijken? Vaak zie je de oorspronkelijke kleur, die meestal aanzienlijk lichter is, niet eens meer. Dat is een voorbeeld van fotokatalyse. In het geval van de grote stad spelen uitlaatgassen i.c.m. de (chemische) reactie die het licht veroorzaakt een grote rol.

Een fotokatalytische verf als KEIM Soldalan-ME kan deze organische vervuiling tegengaan. Door een fotokatalytisch werkzaam pigment en minerale bindmiddelsystemen te combineren, gaat de verf niet alleen langer mee maar is deze ook nog eens zelfreinigend. Je hebt dus schonere gevels, maar ook een schonere lucht! De verflaag verlaagt de oppervlaktespanning van het water, waardoor vuil makkelijker wegspoelt. En de fotokatalytische mineraalverven helpen de afbraak van schadelijke stoffen, zoals stikstofoxiden en broeikasgassen. Hierdoor leveren ze een zinvolle bijdrage aan een betere luchtkwaliteit en gezonder leefklimaat.

Keim minerale verf voor binnengevels én buitengevels: laat uw gevels weer stralen!

Keimwerken.nl onderdeel van Kremers Schilderwerken werkt met twee merken voor minerale buitengevel-afwerkingen. Keim – de marktleider van minerale producten – en Copparant, producent van de groenste minerale producten van Nederland. Heeft u meer vragen over de voordelen van Keim verf, of het gebruik van keim binnenmuurverf óf buitenmuurverf? Neem dan contact op met ons ervaren team van vakschilders. We hebben inmiddels meer dan 10 jaar ervaring met keim en keimwerken en helpen u graag verder! Liever direct een offerte aanvragen voor uw keimwerk? Ook daarvoor bent u bij ons op de juiste plek. Vraag direct een offerte aan via onze website en ervaar de vele voordelen van Keim Verf met uw eigen ogen!